Mindig lógjon a telón egy powerbank?

Nagyon menő lett az utóbbi pár évben a powerbankok használata. Egyre több időt töltünk el a telefonunkat használva, de a legmodernebb eszközök sem tudnak megfelelni a nyoc-tíz órás folyamatos igénybevételnek töltés nélkül. Ezt a hiányt igyekeznek kiküszöbölni  különböző típusú és kapacitású powerbank-ok , amiknek a segítségével jó pár órát még ráhúzhatunk a telefon használatára olyan helyeken is, ahol nincs lehetőség a telefon töltésére.

De biztosan jót tesz a telefonnak, ha állandóan egy külső akkumulátor lóg rajta? Ha  hatásos gazdaságos módszerrel és okosan használod, akkor segíteni fog a mindennapjaidban, de ha nem, akkor a tönkrement akkumulátorral mobiltelefon szervizben fog kikötni a telefonod.

A legújabb telefonoknál a gyártók egyre inkább megpróbálnak felkészülni arra, hogy a felhasználók éjjel-nappal a telefonjukat fogják nyomogatni, rengeteg alkalmazást fognak egyszerre futtatni rajta, videókat, filmeket néznek a segítségével és ezáltal a telefont nagyon sokszor kell majd feltölteni. A töltés időtartamát viszont igyekeznek minimálisra redukálni a gyorstöltési funkciók segítségével, így a telefonokat egy-két óra alatt újra lehet éleszteni. Fontos, hogy ne húzd a végsőkig! Ha van nálad powerbank, ne merítsd le maximálisan a telefont, tedd töltőre korábban és a töltés során kikapcsolsz minden extra funkciót vagy beállítod a telefont repülőgép üzemmódba, így gazdaságosan töltheted fel a telefont és a powerbank-ban is több szufla marad. A legalapvetőbb dolog, amit még mindenképpen érdemes megfogadni, hogy követed a power bankhoz tartozó, a teljesítményére szabott használati utasításokban foglaltakat.