Hatékony kiválasztás és kiválasztási rendszerek titka

A HR célok többfélék lehetnek és igen összetettek, de a legfontosabb ezek közül, melynek fejlesztése a leginkább szükséges mindenképpen a kiválasztás. Hiszen ez az a folyamat, amely a nyitott pozíciók betöltése legalkalmasabb embereket a követelmények és pályázók tulajdonságainak és elvárásainak együttesét vizsgálva képes megbízható valószínűséggel megmutatni. Ebből adódóan a HR célok elérésében itt tudunk a legjobban fejlődni, ami kell is, hiszen manapság nem vagyunk könnyű helyzetben.

Hatékony kiválasztás és kiválasztási rendszerek titka

Tény, hogy a kiválasztáshoz sokféle eszközt választhatunk. De kétségkívül a leghatékonyabb módszertan az assessment center. Hiszen ezzel a legfontosabb kompetenciák mérhetőek. A jelölteket többféle helyzetben mérve a megfelelő szakemberek segítségével a lehető legjobban kiértékelhetjük. Ezt jól ki lehet egészíteni a megfelelő  pszichológiai tesztekkel. Ebben a korábban linkelt Kogwheel tapasztalt szakemberei nyújtanak teljes körű segítséget.

Ne feledd a kellően átgondolt kiválasztás nemcsak a szervezet érdekét szolgálja. Az alkalmazottak számára is hasznos művelet, hiszen ők is ott érzik jól magukat, ahol a lehető legteljesebb mértékben hasznosíthatják képességeiket.