A döntést segítő csapat

A kiválasztás, mint folyamat, sosem egyszerű. Mi magunk, a hétköznapokban is képesek vagyunk egyes termékek kiválasztásán sokat vacillálni, hogy melyik lesz majd a legjobb, a legmegfelelőbb és, hogy melyik lesz az a termék, ami hosszú távon is megéri majd. Ilyenkor fórumokat keresünk fel, ahol véleményeket, kommenteket olvasunk, és a leírtak segítségével próbáljuk meghozni a döntést. Akár az üzletben is érdeklődhetünk az eladótól, hogy ő ajánlaná-e, és neki mik a tapasztalatai a termékkel, termékekkel.

Valószínű, hogy mindegyik esetben különböző válaszokat fogunk kapni, mégpedig egyszerűen azért, mert nem vagyunk egyformák, így ez nem olyan, mint egy teszt, ahol csak egy-egy adott válasz lehetséges. Ilyen nehéz feladat új munkaerőt is találni, vagy kiválasztani azt a vezetőt, aki képes lesz majd megfelelően irányítani, akibe megbízhatunk, és aki képes lesz hosszú távon szolgálni cégünk érdekeit. Ilyenkor a lehető legjobb, amit tehetünk, hogy megbízunk egy külsős céget, akinek a szakemberei a cég igényeit szem előtt tartva, különböző szemszögből vizsgálják meg a kérdést, illetve a lehetséges jelölteket.

A végső döntést pedig ezen adatok alapján, természetesen az adott munkakörhöz nélkülözhetetlen szaktudás meglétét figyelembe véve hozzák meg, illetve hozzuk meg mi, az általuk kapott információk alapján. A Kogwheel csapata az assessment center (AC) segítségével tudja ezt a leghatásosabb módon elvégezni. Ez egy olyan kiválasztást segítő eszköz, ahol szimulációs játékokon keresztül mérik fel a jelöltek rátermettségét, ahol a viselkedésüket felkészített megfigyelők kísérik szemmel. Akár több jelölt kiválasztásáról legyen szó, akár vezetői beosztás betöltésére, vagy olyan pozíciókról, ahol a szociális és kommunikációs eszközök a legfontosabbak az AC értékelő központ, biztos eredményt tud mutatni, akár egy nap alatt is. Így időt és energiát spórolunk meg, mindamellett pedig a legjobbat kapjuk az összes közül.