Telefontokok - védelem a divat mellett

Telefontokok – védelem a divat mellett

A mai okostelefonok védelme sokkal fontosabb dolog lehet mint azt sokan gondolnák. Persze érthetőek azon felhasználók, akik számára a gyártó által megtervezett design és kellemes tapintású külső is fontos, de mindennek védelme és tartóssága mindannyiunk számára fontos szempont kell, hogy legyen.

Telefontokok – védelem a divat mellett

A legtöbb ember számára a divatos megjelenés, az esztétikus design fontos, ami szintén teljesen érthető. De a telefontokok számára mégis az elsődleges az eszközvédelmi funkció kell, hogy legyen. Mik azok a szempontok, amire érdemes figyelni akkor, ha mobilunkra tokot keresünk? Nézzük általánosságban: az olcsóbb tokok csak a karcolások ellen fogják védeni a készülékünket, illetve a napi használatból adódó zsebkopások ellen. Ha ettől komolyabb és veretesebb védelmet szeretnénk, akkor a víz- és ütésálló tokok közül választhatunk, de ezek már jóval drágábbak. Adott esetben ugyanakkor a komolyabb védelemet nyújtó tokok könnyen visszahozhatják az árukat.

Korábban nagy divat volt, de még napjainkban is népszerűségnek örvendenek a telefonok oldalát – ezenfelül legfeljebb a hátlapját – takaró „bumper” tokok. De ezek nem védik betörés ellen a drágábban cseréltethető kijelzőt. Egy időben nagyon mentek a kinyithatós, flippes tokok is. Ha szeretnénk kiválasztani a legtesthezállóbb megoldást, akkor a felhasználási szokásainkat kell legelőször figyelembevenni. Ezenfelül úgyis mindenki az ízlésének megfelelően fogja kiválasztani a számára kellő tokot. Sokan pedig a tok ellenesek táborából a lehetletvékony átlátszó szilikontokot választják, hiszen ebben az esetben kevésbé módosít a tok a telefon eredeti formatervezésén és külső megjelenésén. Észrevételen védelem és kellemes megjelenés mellett az ilyen tokok egyetlen hátránya, hogyha kevésbé jó minőségben vásároljuk meg, akkor idővel megnyúlnak, besárgulhatnak és ezáltal csereérettek lesznek. De a jobb darabokat éves távlatban is kényelmesen használhatjuk. Ha szeretnénk új tokot telefonunkra, akkor a fent linkelt oldalon a legtöbb típushoz megtalálhatjuk új kedvencünket.