Nyugdíjas szövetkezet – fellendülőben egy új lehetőség

Nyugdíjas szövetkezet – fellendülőben egy új lehetőség

Manapság egyre gyorsabban és sikeresebben hódítanak teret az innovatív ötletek, melyek társadalmi szempontból is igencsak előnyösek tudnak lenni. Ilyen lehet a Nyugdíjas Szövetkezetek elgondolása is, mely z öregségi nyugdíjban, vagy az átmeneti bányászjáradékban részesülő tagoknak kínál sok fajta munkalehetőséget, a motivációjuknak, és az igényeiknek függvényében.

Nyugdíjas szövetkezet – fellendülőben egy új lehetőség

Sokan még talán nem is hallottak róla, sokan pedig a részletekkel nincsenek tisztában, ezért ebben a bejegyzésben a nyugdíjas foglalkoztatással kapcsolatos alapvető lényegi információkat szedjük össze. Persze aki számára komolyabb háttér-információra van szükség fel kell keresnie egy megbízható és hiteles szervezetet, úgy, mint a Nyugdíjtöbblet Nyugdíjas Szövetkezetet, akik már több év tapasztalatával rendelkeznek a témakörben.

Tehát alapvetően elmondhatjuk, hogy manapság a nyugdíjasok foglalkoztatása egy egyre népszerűbb megoldás a munkáltatók számára. A kezdő lépés az, hogy egy szövetkezettel kell felvenni a kapcsolatot. Akár munkát vállalunk, akár munkát biztosítanánk kulcsfontosság, hogy meglegyen az a kapocs, mely biztosítja a jogilag megfelelő és a maximálisan biztonságos hátteret nyújtó szervezet. A szövetkezetben regisztrálnunk kell magunkat, annak érdekében, hogy élhessünk a lehetőséggel, mely valójában a munkavállalók és munkáltatók számára is egyaránt előnyös. Segít az idősebb korosztály számára aktívan tölteni a mindennapokat, segít újra rendszerben élni, valamint rengeteg pozitív hatása mellett egy igen jó kiegészítő kereseti forrást nyújt. Míg a munkáltatók a hiány pozíciókba tapasztalt és sokat megélt szakembereket találhatnak, akik motiváltan tudják segíteni a cég mindennapjait, vagy adott esetben a fiatalabb kollégák fejlődését előrelépését.

Szaktudásban a tapasztalat pedig, mint az a legtöbben tudjuk elengedhetetlen és nélkülözhetetlen. De hogyan is néz ez ki gyakorlatban a munkavállalói oldalon?

A regisztráció után a megadott tevékenységi körökben válogathatunk az aktív ajánlatok között. Ezen felül lehetőségünk van eldönteni, hogy mikor és mennyit szeretnénk dolgozni. Azaz a heti beosztásunkat a munkáltatóval egyeztetett formában rugalmasan mondhatjuk meg. Ennek megfelelően 4, 6 vagy akár nyolc órában is vállalhatunk állást, a hét bármely napján. Gyakorlatilag ha érzünk magunkban kellő erőt és motivációt, akkor a heti öt napos munkarend is vállalható.

Az elvégezett munka után a szövetkezet által garantáltan megkapjuk a munkabérünket, melyből mindösszesen 15% személyi jövedelem adó kerül levonásra. Az elvállalható munkák sokrétűek: találhatunk közöttük kedvünkre szellemi és/vagy fizikai pozíciókat. A korábban linkelt szövetkezeti oldalon erről bővebben olvashatunk.

Ezek után ha felkeltette egy adott pozíció az érdeklődésünket, akkor nincs már teendőnk, mint felkeresni a szövetkezet weboldalát és regisztrálni. Természetesen, ha személyesen jobban szereti intézni ügyeit az ember, akkor a szövetkezet központi irodájában, Budapesten a 13. kerület Katona József utca 15. szám alatt szintén megteheti. Az ezzel kapcsolatos további ügyintézést és teendőt, úgy, mint az adóbevallást, bejelentést a NAV felé már az szövetkezet kollégái fogják helyettünk elvégezni. Így biztosak lehetünk benne, hogy biztonságban vagyunk jogi szempontból és azt se feledjük el, hogy az ebben a formában történő munkavállalás már önmagában garanciát jelenthet arra, hogy a munkánk utáni fizetséget meg is kapjuk, ahogyan azt az elején elvállaltuk.