Mindenki mumusa

Az ember, ha megkérdez egy vállalkozót, hogy mennyire volt nehéz céget alapítani és megkezdeni a tevékenységet, akkor kétféle választ kap általában, vagy egy nagyon hosszú, órákig tartó mesés panasz áradatot, vagy egy nagy sóhajt, és azt, hogy azt lehetetlen egy egész élet alatt is elmesélni. Tényleg nem könnyű ugyanis úgy alapítani ma céget, hogy az egy jól megtervezett és erős alapokon nyugvó, jól működő vállalkozás legyen. Hosszú tervezés és előkészület szükséges ahhoz, hogy később a cég egy jól és operatív szinten viszonylag önálló módon működő egység legyen, hogy a vállalkozó a menedzsmenttel és a munkaszerzéssel tudjon foglalkozni.

Egyetlen dolog azonban biztos, hogy ha területekre vetítve kell nehéz feladatokat vagy mumus feladatokat mondani, akkor a munkavédelem biztos hogy a témakörök között lesz. Valahogy ez minden vállalkozó számára egy szükséges rossz vagy egy olyan bonyolult feladatokat tartogató rendszer, amitől rettegnek. Teszik ezt azért, mert egyrészt rengeteg jogszabállyal tűzdelt témakör, másrészt pedig, mert ezek miatt a jogszabályok miatt számtalan ellenőrzés és bizony bírság is veszélyezteti a vállalkozókat.

Mit lehet tenni ez ellen? Szervezzük ki a tevékenységet! Ez biztosan megoldja azt a részét a feladatoknak, hogy a jogszabálynak megfelelően működő és felépített rendszerrel rendelkezzünk, vagyis nagy valószínűséggel semmilyen problémánk nem lesz az ellenőrzések során. Azt már mindenki maga dönti el, hogy neki ez elegendő-e a munkavédelem területét illetően, nekem biztosan nem, így ennek a feladatnak én egy olyan céget kerestem, aki nem csak a szabályos rendszert és működést biztosítja számomra, hanem egy valódi védelmet nyújtó munkavédelmi rendszer kiépítésében is tud segíteni. Én így hajtom csak nyugodtan álomra a fejem éjszakánként.